Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.99/5 - 74 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raşidi Tarikatı Salavatı "Salavatı Kasr" ve "Salavatı Kebir"  deki Seyyid ve Seyyide
Köleliği kaldıran bir Muhammed vardı ve sen Muhammed e gidipde birde efendim efendim dersen kölenin efendisine davrandığı ve eziklendiği gibi efendimiz efendimiz dersen tabiki Muhammed kızar ve bana seyyid  (efendimiz) demeyin der.  ki o köleliği kaldıran peygamberdir buradaki seyyidlik salavattaki seyidlik öyle kölenin efendisi olan seyyidlik değildir, fakat kürtler bunu köle efendi (maraba) babında kullanırlar ve bazı toplumlarda aynen böyle kullanırlar.. o sorularla islamiyet sayfasında uydurmadır dediği meseleyide böyle izah etmiş olalım vesselam...

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Raşidi Tarikatı Salavatı "Salavatı Kasr" ve "Salavatı Kebir"  deki Seyyid ve Seyyide - Yazar: RasitTunca - 01-25-2023, 10:46 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Başsız Süvari ve Peçeli Sultan Seyyid Ahmed El Bedevi RasitTunca 1 1,075 08-04-2022, 05:47 PM
Son Yorum: RasitTunca
RasitTunca-4 Peygamberimizin Risalet yolunda Yalnız Kalışı ve Taif deki Akrabalarını Ziyareti.. RasitTunca 0 611 08-03-2022, 07:47 AM
Son Yorum: RasitTunca

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi