Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kavurma Hazırlarken Dikkat Etmemiz Gerekenler
#1
[Image: Kavurma%20Haz%C4%B1rlarken%20Dikkat%20Et...kenler.png]

Kavurma Hazırlarken Dikkat Etmemiz Gerekenler :

Bayramlık kavurmayı hazırlarken dana etinden hazırlıyorsak, kuşbaşı olarak doğradığımız eti
düdüklüye koyup, üzerini örtecek kadar su ilave edip, haşlıyoruz. Dana kavurmayı haşladıktan sonra
geniş ve yayvan bir tencereye alıp, kapağı açık bir şekilde pişmeye bırakıyoruz.

Doğradığımız kuyruk yağını tavaya alıyoruz. Kuyruk yağı eridikten sonra, kıkırdağını süzerek yağsız
olarak pişirdiğimiz dana kavurmanın üzerine boşaltıyoruz. Tuz ilave ediyoruz. Tane karabiberi
değirmenden çekiyoruz. Tahta kaşığımızla karıştırarak sıcak olarak servis ediyoruz.

Burada önemli bir ayrıntı kavurma yerken ve yedikten sonra soğuk bir şeyle içmeyin. Midenizin
rahatsız olmaması için mümkünse sıcak bir şeyler içmeliyiz. Bayramlık kavurmayı kuzu etinden
hazırlıyorsak; Kuzu etini küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.

Tenceremize doğradığımız eti boşaltıyoruz. Yarım çay bardağı su ilave ederek tencerenin kapağı açık
şekilde pişmeye bırakıyoruz. Kuyruk yağını küçük küçük doğrayıp, başka bir tavaya alıyoruz. Kuyruk
yağı eridikten sonra, kıkırdağıyla birlikte etin pişmesine yakın tencereye boşaltıyoruz.
Etimiz piştikten sonra tuz serpip, karabiberi değirmenden çekiyoruz. Ve servise hazırlıyoruz.

Kavurma Hakkında Bilgiler:

Kıyma etini hazırlarken dananın döşünden seçiyoruz. Kıymanın içinde sırt kısmı olmamalıdır.
Üzerindeki sinirleri almalıyız. En iyi kıyma az yağlı olmalıdır.

Kavurma yapacağımız eti hazırlarken, butun iç kısmından seçiyoruz. Kavurma daha yumuşak
olacaktır. Antrikot eti ile ilgili olarak; Antrikot etinin ortası yağlıdır. Antrikot eti dövülmez ve ince
kesilmelidir.

Antrikot eti, bonfile etden daha lezzetlidir. Antrikot eti pişirilirken; iki taraflı tuz serpiyoruz. Tek taraflı
olarak bir tarafına tane karabiberi değirmenden çekiyoruz. Biberiye koyuyoruz. Ve ızgara tavaya
sıvıyağ dökerek pişiriyoruz.

Burada pişirme ile ilgili olarak da önemli bir nokta belirtmek isteriz ki; eti tavada tek taraflı olarak
pişiriyoruz. Yani ilk önce tavanın sağ tarafına ete tuz döktüğümüz yeri alta gelecek şekilde koyuyoruz.
Daha sonra eti tavanın sol tarafına alarak biberiye ve karabiber döktüğümüz yeri pişiriyoruz.
Ve bu şekilde tavanın bir sağ, bir sol tarafına alarak pişiriyoruz. Bu şekilde pişirdiğimizde etimiz daha
yumuşak olacaktır.

Misafirlerinizi Mest Edecek Harika Bir Kavurma Tarifi

Malzeme Listesi

3 Kg Dana Eti
300 Gram Kuyruk Yağı
Tuz
Tane Karabiber

Hazırlanışı:

Kuşbaşı olarak doğradığımız eti düdüklüye koyup, üzerini örtecek kadar su ilave edip, haşlıyoruz.
Dana kavurmayı haşladıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye alıp, kapağı açık bir şekilde pişmeye
bırakıyoruz. Doğradığımız kuyruk yağını tavaya alıyoruz. Kuyruk yağı eridikten sonra, kıkırdağını süzerek yağsız

olarak pişirdiğimiz dana kavurmanın üzerine boşaltıyoruz. 2 tatlı kaşığı kadar tuz ilave ediyoruz. Tane
karabiberi değirmenden çekiyoruz. Tahta kaşığımızla karıştırıp, servis tabağımıza alıyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)