Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispanaklı Akıtma
#1
Oku-1 
MALZEMELER

2 su bardağı un,
2 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay bardağı sıvıyağ,
500 gr. ıspanak yaprağı,
2 adet soğan,
Tuz, karabiber,
300 gr. yoğurt,
2 diş sarmısak.

Hazırlanışı

1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır.
2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır.
3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır.
4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir.
6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur.
7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Tuz, karabiber eklenir.
8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır.
9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır.

Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)