Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 2.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kestaneli Pasta
#1
[Image: 59f4d0c1c70dc.jpg]

Malzemeler:
1 kg kestane veya 2 konserve kestane, 439 gr (15.5 oz)
2 1/2 kap (250 gr) pudra sekeri
1 yumurta sarisi
60 gr tereyag, oda sicakliginda
2 yk kakao
250 gr krem santi
1 paket Petit Beurre biskui tea biscuits
1/2 cup ilik sut

1.5 lt alti yuvarlak pyrex kap
Hazirlanisi:
Kestaneleri haslayin, dis ve ic kabuklarini ayiklayin. Mixerdan gecirip pure yapin. Icine tereyag, pudra sekeri ve yumurta sarisini ilave edin ve yogurun. Hamuru ikiye ayirin. Yarisini sade birakin, diger yariya kakaoyu koyup karisitirin.

Biskuileri tektek sute batirip pyrexin kenarlarina ve altina dizin. Biskuilerin uzerine, alt kisma ve kenarlara sade kestane puresini yerlestirin. Orta kisma kakaolu kestane puresini koyun. Uzerini gene sut ile islatilmis biskuiler ile kapatin. Uzerini plastik ile ortup buzdolabinda bir gece bekletin.

Ertesi gunu pastanin kenarlarini uzun bir bicak ile cam kaseden ayirin. Servis tabagina ters cevirerek koyun. Uzerini krem santi ile kaplayin. Arzu ederseniz cukulata rendesi veya visne taneleri ile susliyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

:opucuk-1:





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)