Yemek Sözlügü D İle Başlayan - Printable Version +- Rasit Tunca Board (https://rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yemek Sözlügü D İle Başlayan (/showthread.php?tid=3708) |
Yemek Sözlügü D İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 D
**** Deglasaj (Fr. Deglaçage) --> Pişme kabının dibine akarak yapışan su, et suyu ya da şarap gibi bir sıvıyı sulandırma usulü. Ayrıca tavuğun piştiği kaba biraz su ilave ederek elde edilen jü'yü yapma yöntemine de bu ad verilir. Degorje (Fr. Dégorger) --> Eti arıtıp kanını akıtmak için bir müddet suya yatırma yöntemi için kullanılır. Sebzeler içinse tuz, sirke veya limon suyundan geçirerek sebzenin acısını, sertliğini veya hoşa gitmeyen kokusunu almak amacı ile yapılan işe denir. Demlemek --> Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye bırakılması. Deser (Fr. Dessert) --> Hafif tatlılara verilen ad. Domates kongase --> Domatesin kabuğunun soyulup kare doğranmasına bu ad verilir. Duy (Fr. Douille) --> Krema torbasının ucuna takılan düz veya tırtırlı huni. Dömiglas (Fr. Demi-glace) --> Kahverengi dana fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen, et yemeği soslarında kullanılan temel soslardan ikincisi. :opucuk-1: |