Rasit Tunca Board
Yemek Sözlügü F İle Başlayan - Printable Version

+- Rasit Tunca Board (https://rasittunca.net)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Thread: Yemek Sözlügü F İle Başlayan (/showthread.php?tid=3707)



Yemek Sözlügü F İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018

F
****


Fare dişi doğranmış --> Domates, soğan gibi yiyeceklerin çok ince
şekilde doğranması.

Fast food --> Hızlı yemek servisi veren lokantalar.

Fermantasyon (Fr. Fermentation) --> Mayalanma.

Fileminyon (Fr. Filet mignon) --> Küçük bonfile parçası.

Fileto --> Balıktan çıkartılan kılçıksız balık eti; ördek, tavuk ve hindinin
kemiksiz göğüs eti; kasaplık hayvanların bonfilesi.

Fiske --> Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır.

Flambe --> İkram sırasında hazırlanıp sunulan alevli yemek veya tatlılara
verilen addır.

Flöron (Fr. Fleuron) --> Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür
olarak konan ay şeklindeki küçük börek.

Fond dö vo (Fr. Fond de veau) --> Dana kemiğinden yapılan et suyu
veya salçası. Temel soslardan biri.

Fondan --> Şekerleme haline gelmiş beyaz krema.

Forma --> Hamuru yıldız, ayçiçek gibi süslü biçimde kesmek için kullanılan
el aleti.

Füme --> Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların
ateş dumanında kurutulması.

Fırınlamak --> Yiyecekleri fırın kabı veya fırın tepsisiyle fırında pişirmek
veya sadece üzerinin kızarmasını sağlamak.

:opucuk-1: