Yemek Sözlügü F İle Başlayan - Printable Version +- Rasit Tunca Board (https://rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yemek Sözlügü F İle Başlayan (/showthread.php?tid=3707) |
Yemek Sözlügü F İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 F
**** Fare dişi doğranmış --> Domates, soğan gibi yiyeceklerin çok ince şekilde doğranması. Fast food --> Hızlı yemek servisi veren lokantalar. Fermantasyon (Fr. Fermentation) --> Mayalanma. Fileminyon (Fr. Filet mignon) --> Küçük bonfile parçası. Fileto --> Balıktan çıkartılan kılçıksız balık eti; ördek, tavuk ve hindinin kemiksiz göğüs eti; kasaplık hayvanların bonfilesi. Fiske --> Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır. Flambe --> İkram sırasında hazırlanıp sunulan alevli yemek veya tatlılara verilen addır. Flöron (Fr. Fleuron) --> Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek. Fond dö vo (Fr. Fond de veau) --> Dana kemiğinden yapılan et suyu veya salçası. Temel soslardan biri. Fondan --> Şekerleme haline gelmiş beyaz krema. Forma --> Hamuru yıldız, ayçiçek gibi süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti. Füme --> Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması. Fırınlamak --> Yiyecekleri fırın kabı veya fırın tepsisiyle fırında pişirmek veya sadece üzerinin kızarmasını sağlamak. :opucuk-1: |